0
Al die politici die seks hebben

10426583-cubaanse-sigaar-en-een-glas-drank-op-hout-achtergrond

Het verhaal van de burgemeester van Vlieland is in al zijn eenvoud briljant. Burgemeester gaat vreemd. Haar echtgenoot komt erachter en gaat verhaal halen met een stuk hout in zijn handen. Meer hoef je niet te weten. Prachtverhaal.

Politiek en seks. Daar zijn we gek op. Als ik Bill Clinton zeg, dan heeft u geen idee welke fantastische beleidsmaatregelen hij genomen heeft. U weet alleen dat hij Monica Lewinksky genomen heeft. U ziet een dikke Cubaanse sigaar voor zich. En een vrouw in een blauwe jurk met vlekken. Ja toch? Zo is het ook met Dominique Strauss Kahn. Briljant Frans politicus. Directeur Generaal van het IMF. En toch kunt u niet naar hem kijken zonder aan die dertig centimeter in zijn broek te denken (‘Monsieur 30 centimètre’). Zo werkt onze geest. Wij denken vooral aan seks.

Zeg ik Ruud Lubbers, dan zegt u: billenknijper. Die man is verdomme twaalf jaar premier geweest. Heel stabiel. Nooit een verkeerd woord. Hij heeft na Joseph Luns en Jan Pronk het langst in het landsbestuur gezeten. Het enige wat u zich echter herinnert, is dat hij allerlei secretaresses in de billen kneep.

Zeg ik fietsenhok, dan zegt u Paul Depla. De toenmalige wethouder van Nijmegen zat op de bagagedrager, een raadslid van de VVD zat er op haar knieën voor. De beveiligingscamera’s vingen het op en iemand in het stadhuis vond het nodig dat ook naar buiten te brengen. Daar ging de carrière van Paul, hatseflats, zo door het doucheputje. Hij is nu burgemeester in Heerlen. Een ergere straf kun je iemand niet geven.

En dan hebben we het niet eens over Mei Li Vos en Paul Tang op de fractiekamer van het CDA gehad. Of Ad Melkert en de sm-kelders. En laten we al helemaal niet over de hordes Marokkaanse prinsjes van Pim Fortuyn beginnen. Wat waar is en wat niet, verwatert. De waarheid is in dit soort zaken altijd ondergeschikt. Dat John Leerdam ooit een isoleercel met Rita Verdonk gedeeld heeft, hoeft dus niet waar te zijn. Dat het nu zwart op wit staat, maakt het echter een stuk geloofwaardiger.

 

Marcel Duyvestijn is sowieso onschuldig. www.liefdevollid.nl

admin
Your Name Email Website

*

code