0
Alle geloofsfanatici uit de ouderlijke macht

spuitje

Mag je je als streng gelovige de inenting tegen Mazelen aan je voorbij laten gaan? Die discussie is opgelaaid, nadat er een epidemie in de Biblebelt is uitgebroken. We hebben de vrijheid van Godsdienst. Dus mag het. Maar nu zijn er kinderen in het spel. Een klein percentage van de kinderen die mazelen krijgt, sterft. Wereldwijd sterven 800.000 kinderen aan de Mazelen. Sorry. Maar dan houdt het op met je gekke vrijheden. Of niet?

Ik heb niks tegen geloven, wel vaak iets tegen religie. Geloven zie ik als een gesprek met God. Ik sprak laatst iemand die elke avond een goed gesprek aangaat, met zichzelf. Ik noem dat zijn innerlijke ‘ik’. Hij noemt het God. Prima. Hij heeft er steun aan. Hij noemt zich echter niet religieus, want, zegt hij, religie is door mensen gemaakt.

Bidden voor de genezing van aids

Vorig jaar mocht ik voor de EO-radio een avond bezoeken waar jonge gelovigen bij elkaar kwamen. De energie danste door de ruimte. Sommigen baden alleen. Anderen in groepjes. Soms baden voor wereldvrede, maar er werd ook gebeden voor de genezing van homoseksualiteit. Een meisje vertelde me dat zij in een kerk in Amsterdam Zuidoost regelmatig aidspatiënten genas. Door gebed. Ik knikte ongelovig. Ze lachte die typisch christelijke glimlach. ‘Jouw tijd komt’, zei ze tegen me, terwijl ze een hand op mijn borst legde. ‘Ik bid voor je.’

Je gaat je goddelijke gang maar, dacht ik. Bij de inenting tegen Mazelen ligt het anders. Dat is iemands leven riskeren. Dan houdt de vrijheid van godsdienst op. Maar misschien moet ik een stap verder gaan: Je kind niet inenten, omdat jij vindt dat het Gods wil is dat je kind eventueel sterft, is poging tot doodslag. Wat mij betreft mag Jeugdzorg al die geloofsfanatici uit de ouderlijke macht zetten.

admin
Your Name Email Website

*

code