0
Waarom houdt Geert Wilders eigenlijk zo van die moslim van een Zwarte P.?

9277558-zwarte-en-witte-schapen-op-grasland-concept-voor-goede-en-slechte-tegenstelling-racisme-multi-etnisc

Zijn we zomaar ineens een racistisch volkje. Het moet niet gekker worden. Maar het kan altijd erger. De Verenigde Naties gaat onderzoeken waarom wij twee van die racistische Santa Clausen nodig hebben. Je zucht, buigt diep en denkt: Geert, doe er iets aan!

Ik snap niet dat Geert dat hele Sinterklaasfeest niet weg-demoniseert. Opzouten met die zwarten. Sinterklaas is minstens zo achterlijk als de islam. Dezelfde pedofiele trekjes. Dezelfde ongerijmdheden. Dezelfde racistische elementen. Daarnaast heeft dat heidense feest niks met onze joods-christelijke traditie te maken, waar Geert altijd zo prat op gaat. Ik zou zeggen: die kun je makkelijk inkoppen. Zwarte Piet is een moslim, dus opzouten, met die miezerige negers in pagepakjes.

Maar nee. Hij wil Sint behouden. En die Zwarte Pieten ook. Toch bijzonder dat hij zo op de bres springt voor die moren die over daken lopen. Misschien dat hij hiermee wil voorkomen dat Gerard Spong hem weer wil aanklagen voor discriminatie en racisme. Kijk maar jongens, ik hou van Zwarte Piet, de neger der negers.

Geert en Gerard. Twee handen op dezelfde buik. Hoe gek het ook klinkt, ze winnen allebei met een nieuw proces. Spong zag vorig jaar zijn collega Moszcowicz schitteren in ‘het proces van de eeuw’ en dacht: wow, dat wil ik ook. Geert steeg ook naar grote hoogte. Hij zat daar maar – dag na dag- zwijgend in het beklaagdenbankje. Hij was het slachtoffer. En dat speelde hij goed. Na het proces stond hij virtueel op 40 zetels.

Wellicht dat Spong als eerste Louis Bontes oproept als getuige. Het Kamerlid dat in het fractiebestuur zat, maar daar niks te vertellen had, klapte ineens uit de school over het niet-democratische gehalte van de PVV. Gelden die voor de fractie waren bedoeld, werden voor hele andere zaken gebruikt. Ook wilde hij niet verantwoordelijk zijn voor alle geldstromen die van buitenaf binnenkwamen. Als u Bontes langs Keizersgracht 278 in Amsterdam ziet lopen, weet u dat hij een deal sluit met de advocaat. Samen gaan ze Geert gek maken.

Waar gaat dit over, Duyvestijn? Ik weet het zelf niet eens. We zitten in een crisis. We worden door onze bondgenoten afgeluisterd. De Russen lachen ons uit. De Malinezen staan in de kou. En wij praten alleen over Zwarte Piet en Geert Wilders. Misschien moeten we dat tot ‘immaterieel erfgoed’ bestempelen: idiote discussies voeren, dat zit diep in onze vezels. Dat is onze cultuur.

Deze column verscheen eerder bij Elsevier

 

 

admin
Your Name Email Website

*

code