0
Klappen voor Pieter Hilhorst

hilhorst

Pieter Hilhorst kreeg een klap in de tram. Hij had twee meisjes beschermd die een racistische scheldkanonnade over zich heen kregen. Ze moesten maar ‘naar hun eigen land terug’. Pieter was voor hen gaan staan en zette de man uit de tram toen deze handtastelijk werd en naar Pieter leek uit te halen. Dat zette Pieter vervolgens op Twitter. En toen was de boot aan.

Internet is namelijk een riool, waar veel zure shit zijn weg vindt. ‘Pietertje’ kwam weer alleen op voor ‘zijn eigen stemmers’ (de ‘Mocro’s). Hij zou zijn ‘heldendom’ uitvergroten en ‘misbruiken’ voor zijn eigen  campagne. Zijn spindoctor zou dit gefilmd hebben. Daarnaast schreven veel reaguurders op Geen Stijl en de website van De Telegraaf dat het meer een wijzende vinger was dan een klap die Pieter incasseerde. Het was die dieptrieste zurigheid. Dat gezeik. Dat ge-oorworm. Een dag daarna verschenen de echte beelden. Iemand had –verscholen achter een brede schouder de actie van de wethouder gefilmd. Heel stiekem. Het beeld trilde van angst. Vervolgens stuurde hij het naar GeenStijl. Hij (of zij) had ook mee kunnen helpen om de schreeuwende racist de tram uit te werken, maar nee. Daar was hij te bang voor.

Nu waren de rechtse reacties zuur. Maar ik heb ze ook te vaak van de linksche mensch gehoord. Van die mensen die vinden dat Wilders zelf om klappen vraagt en niet zielig moet doen als hij een keer een boze brief krijgt. Van die figuren die juichend de straat op gaan bij elke frauderende PVV’er en dan roepen: zie je wel, al die fascisten flessen de zaak. Allemaal.

Manmanman. Dan zakt de broek af. Zeker nu het verkiezingstijd is, lijkt iedereen te moeten zeiken. ‘Zakkenvullers.’ Helden op sokken. ‘Al die politici doen maar wat.’ Werkelijk elk woord wordt met azijn overgoten. Het is niet goed of het deugt niet. We zijn een zuur volkje geworden.

Gelukkig waren de meeste mensen positief over de actie van Pieter Hilhorst. Ikzelf schaar me maar achter de woorden van Ahmed Marcouch. Die twitterde: Trots op mijn wethouder. Of je nu met je linker- of met je rechterhand onrecht aan de kaak stelt, het is altijd goed om op te staan.

Deze column verscheen eerder in De Echo – Marcel Duyvestijn

admin
Your Name Email Website

*

code