0
Liefdevol lid van de PVV worden, mijn sollicitatie

 

Beste Geert,

Je hebt eindelijk je brievenbus geopend. We mogen brieven schrijven als we Kamerlid willen worden van de PVV. De eisen heb je in een tweet vervat: lef hebben, liefde voor Nederland en afkeer van de islam. Hatseflats. Die zetel is binnen. Laat mij liefdevol lid van de PVV worden.

Ongetwijfeld zijn er meer eisen. Zo gaat er een verhaal dat je ooit een medewerker zocht. Ook daarop solliciteerden vele kandidaten. Jij liet een stapeltje maken met brieven van mensen die blijk gaven van een stevige mening. Die stapel heb je met een grote glimlach in de openhaard geflikkerd. Het geeft aan hoe je erin staat. Geen mensen die tegen je aan lullen. Jij wil alleen mensen die met je mee kletsen. Ik snap heel goed dat je dat soort zeikerds liever niet in je brievenbus vindt. Een strafblad is minder erg dan een mening. Wees gerust, Geert, ik ontbeer beide.

Net als jij heb ik ook een afkeer van de islam. Overigens ook van het christendom, Gerard Joling en van Feyenoord, zet ik er maar politiek correct bij, anders discrimineer ik weer. Eigenlijk heb ik een hekel aan alles wat dogmatisch is. Denk zelf een keer na. Heb zelf een keer een mening, in plaats van alles maar napraten van wat je grote heilige leider zegt. Gelukkig is de gemiddelde PVV’er niet zo onderdanig en bekijkt hij de zaken van verschillende kanten. Toch?

Wat ik wel mis, is de liefde. Ik begrijp dat als je continu met vier van die kleerkasten om je heen loopt, je een harde buitenkant ontwikkelt. Maar soms denk ik weleens dat jullie te veel zure zult eten. Zelden zie ik een lach. Zelden een twinkeling in de ogen. Ook je achterban is niet altijd van de vrolijke soort. Ik wil niet generaliseren, maar veel van jouw volgers houden er een nogal zwartgallige mening op na. Soms is het één grote klaagzang van alles wat er mis is met dit land. Je ziet ze voor je. Van die figuren die spugend en tierend hun brief schrijven. En dat moet jij allemaal lezen, van die brieven vol rancuneus gespetter. Vraag jij je weleens af hoe je vaderlandslievend kunt zijn als je dit land zo haat?

Ik wilde mezelf daarom liefdevol lid van de PVV noemen, maar bedenk ineens dat jij het enige lid bent. Ook volg je niemand op Twitter. Best jammer. Je zou in ieder geval Donald Trump moeten volgen. Heeft een uitstekende visie op moslims. Jammer alleen dat hij jouw kapsel na probeert te bouwen. Weer zo’n na-aper uit de mouw. Ook dan denk ik: heb een keer een eigen mening.

Ik wil iets liefdevols toevoegen aan die fractie van je. Meer meer meer liefde. En niet dat Fleur Agema straks elke negen maanden zwanger is. Nee. Ik zou het liefst alleen maar naast je zitten om over je gewrevelde ruggengraat te wrijven. De harde haat in je nekwervels wegmasseren. De blonde krullen in je nek kietelen, zodat alle woorden die daar vandaan komen een keer glimlachend naar boven borrelen. Over woorden gesproken. Ik denk dat ik minstens zo inventief ben in het verzinnen van platitudes als kopvoddentax en islamitische tsunami’s. Stuur Martin Bosma lekker naar Zuid-Afrika en ik zal me over je teksten ontfermen, zoals Seth Gaaikema Wim Kan souffleerde. Misschien moeten we sowieso een boek schrijven, waarin onze regels en wetten staan. Dat is dan ons heilige boek. Zwart op wit wat wij willen.

Geert! Je staat nu strak op 39 zetels in de peiling. Als jij mijn Ali Baba wilt zijn, wil ik graag jouw veertigste rover zijn.

Deze brief verscheen donderdag in Het Parool – Marcel Duyvestijn

 

 

admin
Your Name Email Website

*

code