0
800.000-ste ooievaar

eberhard_mewt_baby.jpg

Zaterdag vloog er een ooievaar over de stad. Hij bracht Alex. Niet zomaar een baby. Nee. Hij was de achthonderdduizendste Amsterdammer. Hatseflats.

Alex komt terecht in een mooie wereld. We zijn namelijk verdomd gelukkig. Niet een beetje, nee, we geven onszelf een 7,7. Dat cijfer verbaast iedereen. Dit was immers volgens Geert Wilders – de man die gedijt op zure zult en chagrijn – ‘het rampjaar’. Ook de ouwe Amsterdammer – die inmiddels vooral in Almere en Purmerend woont – zal niet geloven dat wij gelukkig zijn.

Toch is het zo, Alex. We zijn gelukkig.  Amsterdam ligt er geweldig bij en zelfs vanuit de kelder komt goed nieuws: de Noord-Zuidlijn heeft een flinke meevaller.

Is het dan allemaal halleluja? Nee, natuurlijk niet. Een stad met alleen maar geluk en liefde kan nooit volmaakt zijn. Er is een zeurpuntje. De plek die jij hebt uitgekozen, Alex, is geen droge plek. Het regent hier elke dag. Wellicht dat je daar – als je groter bent – iets aan kunt doen. We streven toch naar een gelukscijfer 8.Deze column verscheen eerder in De Echo

admin
Your Name Email Website

*

code