0
Gastvrij Amsterdam

taxibord.jpg

Goedgemutst rolde ik de kroeg uit. Alcohol en vriendschap borrelden vrolijk in mijn buik. Ik zwaaide naar tram 10, die klingelend een groep toeristen opzij duwde. Het was de laatste. Een verliefd stel rende er wanhopig achteraan.

Een koude, maar mooie nacht op het Leidse Plein. Mijn vrolijkheid verdween echter snel toen ik zag dat voor de tweede keer in twee weken mijn fiets was gejat.

Dan maar met de taxi. Zuchtend stapte ik in. Ik moest naar oost, maar deze taxi reed naar west. Met een vaag verhaal vertelde hij dat hij niet mocht keren, niet op de trambaan mocht en niet op de hoek mocht stoppen. Daarom moest hij wel omrijden. Mijn bebontkraagde chauffeur, die naar sigaretten rook, overtrad vervolgens wel alle verkeersregels en reed met een hand aan het stuur alsof hij een botsauto bestuurde. Geradbraakt stapte ik uit.

De volgende dag las ik in Het Parool dat Amsterdam een van de meest gastvrije steden in de wereld is. Op plek negen staan we. Dat u het weet.


Deze column verscheen eerder in De Echo

admin
Your Name Email Website

*

code