0
Didi en Tineke weer bij mekaar

3ce50fb9ec

Vorig jaar was hij de held, Diederik Samsom. Met zijn heerlijke verhaal knalde hij naar 38 zetels. Daarna timmerde hij een solide regering in elkaar. Toen Rutte en hij –na de presentatie van het regeerakkoord- bij Pauw en Witteman zaten, zag je pure liefde. Dit filmpje laat dat het beste zien. http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/188582

Een jaar later is zijn huwelijk naar de kloten, valt z’n fractie uit elkaar en vallen alle cijfers tegen. Didi is nu een gebroken man. Zo wordt hij ook op foto’s afgebeeld, met het hoofd naar beneden. Geen geld, geen vrouw, geen vrienden. Alleen Rutte doet af en toe een liberale arm om hem heen. Naar verluidt logeert hij ook bij de premier, nadat hij door Tineke de deur werd gewezen.

Nadat Desiré Bonis en Myrthe Hilkens teleurgesteld de fractie verlieten, zag je dat hij ook de greep op zijn fractie kwijt was. Steeds vaker lekten ‘anonieme fractieleden’ dat de sfeer kapot is, dat hij sociale vaardigheden ontbeert en dat hij continu druk uitoefent om mee te stemmen met het kabinet. Ook de roddel dat hij een affaire zou hebben met zijn voorlichter kwam ‘anoniem’ uit zijn eigen fractie. Bizar genoeg werd die weer ontkracht door een andere ‘ingewijde’, die vertelde dat Diederik aseksueel is. Het is duidelijk: deze fractie gaat Didi kapot maken.

Dat gevaar zat er in. Didi is inhoudelijk sterker dan iedereen. Veel intelligenter. Veel eloquenter. Hij werkt dag en nacht en verwacht dat anderen dat ook doen. Opgeteld is hij dus een seksloze betweterige autist.

Verdikkie. Didi. Zijn hele eerlijke verhaal, dat hij met zoveel passie aan ons overbracht, hapert. Tijd om even lekker te huilen, te drinken en te stappen met Robbie Oudkerk zit er echter niet in. De JSF vliegt zijn werkruimte in en morgen luistert hij naar Willem Alexander met naast hem een lege stoel. Gebogen. Gebroken. Het enige voordeel van deze ellende is misschien dat Tineke hem weer in genade aanneemt. ‘De eerste maand op de logeerkamer.’

 

 

Deze column verscheen eerder op The Post Online

Marcel Duyvestijn legt alweer een arm om de gespierde schouders van Didi.

 

admin
Your Name Email Website

*

code